Бившият немски национал и футболист на Ливърпул Дитмар Хаман вярва, че евентуалното отсъствие на „червените“ от европейските клубни турнири може да се окаже от ключово значение за бъдещето на мърсисайдци.

Вчера Ливърпул загуби от Тотнъм с 0:2 на своя „Анфийлд“, което позволи на „шпорите“ да се изкачат на петото място в класирането, което дава право на участие в Лига Европа.

„Пропускането на Лига Европа може да се окаже благословено за Ливърпул. Никой от клуба не може да го каже, но аз мога. Това е един напълно обезценен турнир“, заяви Дитмар Хаман, който има спечелени Шампионска лига и две купи на Англия с фланелката на „червените“.

„Имаше три португалски отбора на полуфиналите в турнира този сезон, не че ги подценявам, но не мога да си спомня кога за последно португалски тим игра на полуфиналите, дори и на четвъртфиналите в Шампионската лига.“

„За развитието на Ливърпул, сезон без европейски футбол не би им навредил изобщо. Не мисля, че Кени (Далглиш) ще бъде твърде недоволен, ако отборът остане на шесто място“, каза още бившият халф на мърсисайдци.