Мениджърът на Брайтън Густаво Пойет заяви, че е много вероятно звездата на Ливърпул Луис Суарес да си тръгне от Висшата лига през лятото.

Бившият футболист на Челси и Тотнъм взе под крилото си уругвайския национал, откакто Суарес пристигна в Англия през 2011 г. Като футболист на „червените“ нападателят бе многократно критикуван заради симулациите си, а освен това изтърпя наказание от 8 мача за расистки обиди по адрес на Патрис Евра от Манчестър Юнайтед.

Пойет, който се познава със Суарес покрай общия им приятел Диего Форлан, сподели, че сезонът до момента не е никак лесен за уругваеца и няма да се учуди, ако играчът реши да продължи другаде кариерата си. „Не ми се иска той да си тръгва от Англия, но в момента изживява труден период“, каза наставникът на Брайтън. „Той е много разтревожен от всичко, което му се случи. Това бе истински шок за него.“

„Трудно е, когато не можеш да играеш. Все пак той иска да играе футбол, иска да е постоянно на терена, но докато беше наказан не му бе никак лесно, а това, че все още не разбира добре езика, направи нещата още по-сложни“, добави Пойет.

„Говоря с него доста често, не всяка седмица, но все пак... Всеки път му казвам, че ако иска да напусне Ливърпул, трябва да премине в още по-голям клуб. Човек не си тръгва от „Анфийлд“ заради по-малки клубове. Разговаряхме и докато изтърпяваше наказанието си. Неговото семейство беше с него и той изглеждаше щастлив. За Луис е много важно да усеща подкрепата на своите близки. Мисля, че е въпрос на време да заиграе отново на най-високо ниво“, завърши Пойет.