Наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуадиола сподели, че е говорил с асистента си Микел Артета по повод информациите за спречкване между него и Лео Меси след победата на "гражданите" над Барселона с 3:1 в Шампионска лига.

Испанецът заяви, че "няма начин" Артета да е бил замесен.

Според журналистката Сусана Гауш, Артета е отишъл при Меси и го е провокирал, като му е отправил нецензурна реплика, на което аржентинският футболист не е останал длъжен.

"Говорих с Артета. Няма начин той да е замесен. Той се възхищава на толкова много неща в Барселона и в частност Меси.", заяви Гуардиола.

"Познавайки Микел, той е един от най-добрите хора, които съм срещал. Невъзможно е той да е имал спречкване с друг прекрасен човек като Меси. Първо беше Фернандиньо, сега е Артета. Нека видим кой ще бъде утре. Дали ще познаете най-накрая", добави специалистът.

Гуадиола се изказа и по повод извинението, което получи от Яя Туре и неговия агент.

"Говорих с Яя днес. Разбира се, че разговорът е личен. Но новините за Манчестър Сити са добри. Той присъства на всички наши срещи и тренировки. Говорихме и всичко е наред. Сега сме фокуусирани над мача с Мидълзбро", разказа испанецът.