Смятаният за почти сигурен нов мениджър на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола ще разчисти голяма част от застаряващите и скъпоплатени играчи, ако подпише договора си през лятото, както се очаква. Информацията е на вестник "Мирър". 

Според изданието, той ще махне футболисти като Яя Туре, Пабло Сабалета и Самир Насри, които взимат умопомрачителни възнаграждения, но в същото време все по-често са или контузени, или в слаба форма. 

При всички положения въпросните трима футболисти няма да са част от отбора, в момента в който испанецът подпише договора си. Но според вестника, има още двама, чието бъдеще не може да се смята за гарантирано, но имат по-големи шансове да останат. 

Става въпрос за 30-годишният Давид Силва и за навършващият скоро същата възраст капитан Венсан Компани. Ако се стигне до раздяла с тях, тя ще е само срещу солидна трансферна сума, но всичко зависи от решението на Гуардиола. 

Очаква се през април специалистът да даде окончателен отговор къде ще продължи кариерата му от юли. Точно преди Коледа той вече обяви, че няма да поднови договора си с Байерн и си тръгва, а в Англия са категорични, че новата му дестинация ще е именно Манчестър Сити.