Вратарят на Уест Хям Робърт Грийн заяви в интервю за soccernet.com, че Карлос Тевез е ключова фигура в битката на тима за оцеляване. Аржентинецът най-накрая счупи каръка и се разписа във вратата на Тотнъм миналата седмица, но „чуковете” загубиха драматично с 3:4 с гол в последните секунди на срещата.

„Той се проявява като много важен играч за нас досега. Неговият ентусиазъм и енергия са пример за подражание от страна на целия отбор,” заяви Грийн.

„Да се надяваме, че този гол ще донесе два, а после три и накрая ще намери формата си и няма да има кой да го спре,” завършва стражът на Уест Хям.

Междувременно вчера клубното ръководство внесе жалбата си във Висшата лига, след като тимът бе обвинен в нарушение на правилата на лигата при привличането на самия Тевез и преминалия в Ливърпул Хавиер Машчерано. Ако „чуковете” бъдат признати за виновни по случая, най-малкото ще бъдат сериозно глобени. По-тежка участ би било изваждането на точки от и без друго скромния им актив, което ще направи безнадеждна борбата им за оцеляване в Премиършип.