Мениджърът на Челси Аврам Грант припомни за началото на кариерата си, когато през 1977 година е изкарал първия си международен треньорски курс в Дуисбург, който се намира само на 25 километра от стадиона на Шалке в Гелзенкирхен, където лондончани гостуват утре в среща от Шампионската лига.

„Бях на 22, а това беше преди много време. Бях тук за пет седмици, на десет минути път от тук, а сега се връщам като мениджър на Челси”, възхитен е Грант.

„Чувствам, че сега вървим по нашия път. През целия си живот съм обичал да правя нещо, но обичам да вървя стъпка по стъпка. Надявам се, че това ще бъде добър стил, защото всеки голям клуб се нуждае от собствен стил.”

Грант започна престоя си начело на Челси с поражение 0:2 от Манчестър Юнайтед, но спечели седем последователни срещи, които доближиха тима на три точки от водачите Арсенал и Ман Юнайтед.

„Много съм доволен от прогреса в резултатите. Сега сме в добра позиция, но това не значи, че вече сме се класирали”, каза израелецът преди утрешния мач утре.

Победа на Челси над Шалке ще гарантира участие на англичаните в следващия етап на Шампионската лига.