Въпреки че стартира със загуба начело на Челси, новият мениджър на тима от Лондон Аврам Грант доби смелост да скочи срещу съдията ръководил дербито с Манчестър Юнайтед.

Вчера „сините” загубиха от „червените дяволи” с 0:2 в среща от Премиършип. Израелецът не успя да оправдае големите очаквания, които се стовариха върху него след напускането на Жозе Моуриньо, затова опита да се защити като нападна Майк Дийн – главния съдия на мача.

„Три основни грешки на рефера, всяко от които допринесе за развоя на този двубой. Дори и Алекс Фъргюсън да е доволен от съдията, аз не мога да подмина тези отсъждания”, каза след първото си поражение Аврам Грант.

Наставникът на Челси има предвид червения картон, който бе показан на Джон Оби Микел още през първото полувреме, първото попадение на Манчестър Юнайтед, което според Грант е паднало след изтичането на добавеното време и на последно място дузпата, която главният рефер отсъди за нарушение на Тал Бен Хаим срещу Саха.

„Не се съмнявам в него, той е един от най-добрите ни съдии, но някои от отсъжданията му бяха погрешни”, категоричен бе Грант.