Наставникът на Челси Аврам Грант заяви, че най-важната цел пред клуба е спечелването на Шампионската лига, провокиран от победата над Розенборг с 4:0 като гост.

„Шампионската лига е една от нашите цели, може би най-важната ни цел, тъй като ние искаме да сме голям клуб. Едно от задължителните неща, които трябва да постигнем е достигането до финала. Искрено се надявам, че може да постигнем тази цел още в тазгодишното издание”, каза израелският специалист.

Първа среща между „сините” и Розенборг завърши 1:1, когато начело на тима от „Стамфорд Бридж” бе Жозе Моуриньо. Откакто на негово място застана Грант, Челси има 30 гола в 14 мача.

„Успяваме да вкарваме, създаваме и доста положения. Засега най-важното е, че успяхме да минем в следващата фаза на Шампионската лига и то един мач предварително. Това не е никак лошо постижение, имайки предвид, че загубихме две точки в първата си среща”, коментира още Аврам.

„Ние искаме да играем позитивен и атакуващ футбол – именно заради това съм много щастлив от това, което се случва в момента. Не само печелим срещите си, но и играем отлично”, завърши наставникът на Челси.