Отборът на Челси разби Розенборг като гост с категоричното 4:0. По този начин „сините” си осигуриха предсрочно първото място в група В с 11 точки.

В другия мач от потока Валенсия и Шалке направиха нулево равенство и по този начин запазиха интригата за второто място в групата. В момента непосредствено зад Челси е Розенборг със 7 точки, но Шалке и Валенсия, със съответно 5 и 4, също имат шансове да продължат в следващата фаза.

На стадиона в Трондхайм Дидие Дрогба откри резултата още в 8-мата минута със своя 20-ти гол в Шампионската лига. Силен удар на Джо Коул бе избит от вратаря на домакините, но топката попадна в котдивоареца, който направи 1:0

В 20-тата минута отново Дрогба бе в прегръдките на своите съотборници. Шон Райт-Филипс напредна в полето на Розенборг, мина през двама противникови играчи и подаде в наказателното поле, където чернокожият нападател бе най-съобразителен и вкара втория си гол в мача.

Резултатът стана класически още преди края на първата част. Алекс отбеляза в 40-тата минута след прецизно изпълнение на пряк свободен удар.

Крайният резултат оформи Джо Коул, който довкара топката след удар на Микаел Есиен.

В другата среща, на стадион „Местая” Шалке не можа да бие домакините от Валенсия, въпреки че те играха поведе от 50 минути с човек по-малко.

Давид Албелда получи два жълти картона в рамките на 3 минути, между 29-тата и 32-рата, и по този начин остави съотборниците си с човек по-малко.

Проблемите за новия треньор на „прилепите” Роналд Куман не свършиха до тук. До края на полувремето Фернандо Мориентес и Марко Канейра получиха контузии и трябваше да бъдат сменени принудително.

Въпреки численото си предимство обаче немците така и не можаха да стигнат до гол и двубоя завърши при резултат 0:0.

Класиране:

1. Челси 11 т.

2. Розенборг 7

3. Шалке 5

4. Валенсия 4