Израелският мениджър на Челси Аврам Грант нарече "извинение", обвиненията към чужденците в английския футбол, че са основната причина за недостига на местни таланти в Премиършип.

Босът на "сините" отвърна на критиците като заяви, че неговия тим прави гръбнака на "трите лъва" и допълни, че Челси има собствена академия за млади таланти.

Грант заяви: "Ние имаме шест играча в английския отбор, а 70% от нашата академия са англичани. Следя английския футбол и мога само да кажа, че Англия не се класира за Световното през 1994 година, въпреки че в лигата играеха много повече местни таланти. Това е едно извинение за некласирането за шампионата през следващата година."

Трябва да има баланс, а английските играчи трябва да се учат от чуждите футболисти, а след това да станат по-силни от тях. Видях през последната година и половина и то почти всяка събота, много добри срещи с добри английски и чужди играчи. Така е навсякъде в света. Разбира се, че е важно да се налагат играчи от същата страна и винаги ще бъдат приоритетни англичаните, ако има достатъчно добри такива. Аз лично не смятам да използвам англичани, само защото са такива. Не е лесно да се наложиш в отбора на Челси, тъй като нещата при нас са на много високо ниво, но все пак мога да кажа, че имаме много таланти", каза още Грант.