Бразилският вратар на Тотнъм Еурелио Гомес обвини рефера Марк Клатенбърг и крилото на Манчестър Юнайтед Нани за странния втори гол при победата на "червените дяволи" през уикенда над тима от Северен Лондон.

Самият страж бе остро критикуван за поведението си при ситуацията, но бразилецът гледа на инцидента по различен начин. Бившият вратар на ПСВ Айндховен заяви, че Клатенбърг не е дал ясно да се разбере какво отсъжда, а освен това нападна Нани като заяви, че "това не е баскетбол".

Гомес заяви: "Според мен, целият стадион видя какво се случи". Вратарят продължи за вестник "Сън": "Няма как рефера да не е видял играта с ръка на Нани. Той не показа по никакъв начин, че играта продължава, както нормално очаква човек. Когато поставих топката на земята, той започна да ми вдига рамене. Той трябва да използва ръцете си. Нищо не беше ясно на никого. Всичко ми стана ясно, когато видях Пол Скоулс да крещи на Нани да стреля към вратата ми, така че аз реагирах едва тогава. Най-голямата грешка бе, че той не показа нищо. Той явно не искаше да дава фаул, но да бе показал нещо. Той само жестикулираше, така че аз сложих топката на земята. Нани спря играта с ръцете си, но това все пак не е баскетбол".

Стражът допълни: "Усещам се зле, защото ми вкараха гол. Аз обаче щях да сторя същото. Реферът само вдигаше рамене и никой на стадиона не разбра какво става. Дори лайсмена бе объркан. Той не знаеше какво отсъжда главния съдия. Призна, че е видял игра с ръка, а след това ми каза да се върна на вратата, а той щял да каже на съдията какво е видял".