Отборът на Манчестър Юнайтед победи с 3:1 Бърнли в мач от 25-ия кръг на Висшата лига на Англия. Срещата се игра на „Олд Трафорд“.

Още в самото начало на двубоя Фил Джоунс получи контузия, а в 5-ата минута Крис Смолинг се появи на терена на неговото място. Именно тази смяна се оказа решаваща за целия двубой. Смолинг успя да зарадва феновете на „червените дяволи“ 60 секунди след влизането си в игра. След центриране от корнер на Фалкао, Смолинг надскочи съперниците си, за да открие резултата за 1:0.

Гостите в никакъв случай не се отказа. В 12-ата минута обаче Бърнли успя да изравни. След атака отдясно по крилото, следва центриране, а Дани Ингс засече за 1:1.

Едва в края на първото полувреме Манчестър Юнайтед успя да излезе отново напред в резултата. В третата минута на добавеното време, Анхел Ди Мария центрира опасно в наказателното поле, а Крис Смолинг реализира неспасяемо отблизо за 2:1.

В края на двубоя, в 82-ата минута Ди Мария оформи бърза контраатака, навлезе в наказателното поле, където бе фаулиран, а главният рефер побърза да покаже бялата точка. Точен за крайното 3:1 бе Робин ван Перси.

С победата „червените дяволи“ заемат 3-ата позиция във временното класиране с 47 точки. Бърнли остава в зоната на изпадащите с 21 пункта на 19-о място.