Превърналият се в новата звезда на Престън Норт Енд с гола си срещу Манчестър Юнайтед Скот Леърд получи специална премия за попадението си снощи. Тя е в размер от... един паунд. 

Но това не е някаква подигравка от страна на ръководството, което така и няма въобще да премира футболиста. А напротив, бонусът е скъп дар от възрастната му баба, която го възнаградила с монетата. 

Жената имала подобна традиция още от времето, когато Скот Леърд е бил дете. Тогава тя му давала по един паунд за всеки отбелязан гол, независимо дали е на тренировка, или на официален мач с юношеските формации. 

Въпреки че вече е на 26 години и отдавна е професионален футболист, баба му не прекратила тази традиция. И в днешния ден, часове след гола на внука ѝ срещу Манчестър Юнайтед, му дала заслужената награда. 

"Когато бяхме малки с брат ми, баба ми беше човекът, който винаги ни даваше по паунд за всеки гол, който двамата отбележим. Затова тя беше първият човек, на когото позвъних след двубоя снощи и когато ме попита дали си искам наградата, бях категоричен, че задължително ще си я изискам."

"Дори се опитах да я прикоткам да ми даде малко повече пари, защото все пак досега не бях вкарвал на Манчестър Юнайтед, но тя ме сряза и каза, че си имаме договор. Вярвам, че тази наша традиция ще продължи до края на кариерата ми", сподели Леърд пред "Би Би Си".