Един от фаворитите за отличието във ФА Къп Манчестър Юнайтед стигна по много мъчен начин до успеха в петия кръг на турнира срещу третодивизионния Престън Норт Енд. "Червените дяволи" дори в един момент бяха на ръба на отпадането. 

Все пак те направиха късен пълен обрат от 0:1 до 3:1 и отстраниха от надпреварата първия шампион на Англия. Така на четвъртфиналите момчетата на Луис ван Гаал си уредиха среща с миналогодишния носител на трофея Арсенал. 

Играчите на Юнайтед със сигурност ще искат да забравят по-бързо този мач, защото в него на доста моменти изглеждаха доста слаби. През първата част именитите гости, в чийто редици личаха имената на звезди като Анхел ди Мария, Радамел Фалкао, Уейн Рууни и т.н. не успяха да създадат абсолютно нищо интересно. 

Единствено далечен удар на аржентинеца ще се запомни през тези първи 45 минути, а за домакините единствено Кевин Дейвис опита да затрудни Давид де Хеа, но не успя да го стори. 

Така тази първа част приключи, без да има нещо особено запомнящо се в нея. Но след почивката нещата се промениха коренно. И заслугата за това беше до голяма степен на домакините. 

Играчите на Престън смълчаха гостуващата агитка в 47-та минута. Тогава Скот Леърд се озова на стрелкова позиция леко вляво от Де Хеа, стреля силно, топката рикошира в крака на Антонио Валенсия, излъга вратаря и се озова в мрежата му. 

Този студен душ посъбуди заспалите гости. Те изведнъж се оказаха направо отпадащи от турнира и се стреснаха. Но въпреки това положенията им не бяха особено много. Първият им наистина сериозен удар дойде в 58-та минута, когато Ди Мария стреля отдалеч, но вратарят на Престън се намеси подобаващо. 

Натискът на Манчестър Юнайтед обаче даде резултат малко след това. В 65-та минута Андер Ерера най-после възстанови равенството. Тогава Ди Мария го намери страхотно на точката на дузпата, испанецът стреля в ъгъла и отбеляза за 1:1. В тази ситуация обаче останаха съмнения за засада, тъй като Уейн Рууни, макар и да не игра с топката, пречеше на вратаря да реагира. Реферът обаче зачете попадението. 

По-малко от десет минути след това обратът вече беше пълен. В 73-та минута Маруан Фелаини беше в прегръдките на съотборниците си, след като първо негов удар с глава беше отразен от Торстен Щукман, но при добавката белгиецът от близка дистанция не сбърка и вкара за 2:1. 

Домакините се хвърлиха напред в търсене на изравняването, което щеше да им донесе и преиграване. Но бяха хващани сериозно на контраатаки, които можеха да доведат и до трети гол в мрежата им. 

И при една от бързите атаки такъв падна. Макар и след явна симулация на Уейн Рууни, който се беше откъснал зад защитата и падна, въпреки че не беше докоснат от вратаря, се строполи и реферът даде дузпа. Потърпевшият беше непоколебим и вкара за 3:1 в 88-та минута, с което сложи точка на спора. 

До края домакините имаха два шанса поне да намалят аванса на противника, но избиване на Давид де Хеа от голлинията запази резултата. Така Юнайтед си осигури място в Топ 8 на турнира, но задачата вече ще е доста тежка, в лицето на носителя на трофея Арсенал.