Райън Гигс сподели, че неговият млад съотборник в Манчестър Юнайтед Том Клевърли ще се превърне в звезда още през този сезон.

В петък Клевърли показа поредно впечатляващо представяне като дърпаше конците в средата на терена по време на официалния си дебют за Англия в световната квалификация срещу Молдова.

Изглежда, че 23-годишният футболист ще има голяма роля в плановете на Рой Ходжсън, а освен това бе титуляр във всичките досегашни мачове на Юнайтед от началото на сезона.

Клевърли получи тежка контузия в началото на миналия сезон, която го остави дълго време извън терените, но добрата му форма за „червените дяволи“, а и представянето с екипа на Великобритания на Олимпиадата дават поводи за оптимизъм.

„Той е наистина добър играч“, сподели Гигс, който бе капитан на Клевърли по време на Олимпиадата. „Той имаше наистина добър старт миналия сезон и тогава се контузия и затова беше пропилян сезон.“

„Но, тази година, бях с него на Олимпиадата и той бе брилянтен, и започна сезона под пара. Надявам се, че ще успее да изкара сезона без контузии и съм сигурен, че ще играе много мачове за Юнайтед и Англия“, допълни Гигс.