Рекордьорът по мачове с екипа на Манчестър Юнайтед Райън Гигс обясни защо няма да води националния отбор на страната си Уелс срещу България на 8 октомври в Кардиф, а и в останалите мачове от квалификациите за Евро 2012.

 

Веднага след напускането на бившия селекционер на драконите Джон Тошак се заговори, че Гигс ще го наследи на поста, но мениджърът на червените дяволи сър Алекс Фъргюсън не му позволи да се занимава с други дейности, докато играе за червените дяволи.

 

В Уелс се надяваха, че крилото на Юнайтед може да повтори примера на сънародника си Марк Хюз, който докато играеше за Саутхемптън бе и национален треньор на страната си.

 

„Аз играя за Манчестър Юнайтед и съм напълно фокусиран върху това”, казва Гигси в препратка към автобиографията си „Моят живот, моята история”.

 

„Просто не мисля, че можеш да правиш двете неща, особено в клуб като Юнайтед. Знам, че Марк Хюз направи това, но е малко различно, когато играеш в Шампионската лига”, заяви Гигс и добави, че някой ден все пак ще стане селекционер на Уелс, като преди това получи необходимата квалификация.