Австралийският вратар Брад Джоунс отдаде почит на покойния си син Лука, след като направи драматичен дебют за Ливърпул във Висшата лига при победата с 3:2 над Блекбърн.

Джоунс, който е трети вратар на мърсисайдци, имаше малко време да загрее, след като вторият страж Дони, застанал на вратата заради наказанието на Пепе Рейна, получи червен картон в 25-а минута за нарушение срещу Хойлет в наказателното поле.

Веднага след като влезе на терена Джоунс спаси отсъдената дузпа, изстреляна от Якубу Айегбени. След улавянето на топката бившият вратар на Мидълсбро посочи към небето в памет на своя петгодишен син Лука, който през миналия ноември загуби битката с левкемията.

Джоунс, който бе заедно с Айегбени в Боро, разкри, че е знаел стила на биене на дузпи на своя бивш съотборник.

„Спомням си много от петъците на тренировъчното игрище. Ние упражнявахме много дузпи, така че знаех неговия стил и какво прави. Имах предположение и за щастие спасих“, сподели Джоунс.

Приятелката на вратаря Дани роди момче миналата седмица, а след мача австралиецът призна, че периодът след смъртта на сина му е бил труден.

„Бяха трудни 18 месеца, след като моят син почина. Това бе за него и естествено за привържениците за подкрепата, която ми дадоха. Моята приятелка роди малко момче, така че бе голяма седмица.“

30-годишният футболист ще има още поводи за радост, тъй като в събота ще излезе като титуляр в полуфинала за ФА Къп на „Уембли“ срещу градския съперник Евертън.

„Това не е нещо, за което съм си мислил, честно казано. Но това е голям мач и трябва да се подготвя и да направя така, че да съм съсредоточен“, допълни Джоунс.