Треньорът на Олимпик Марсилия Ерик Геретс заяви, че ще бъде истинска катастрофа, ако неговият отбор не се класира на осминафинал в турнира, след като е толкова близо до следващата фаза на турнира.

Утре французите посрещат Ливърпул и дори равенство ще ги прати ги класира, стига Бешикташ да не победи като гост Порто. В случай на турски успех в Португалия, Марсилия ще трябва да победи англичаните за втори път в това издание на турнира след успеха с 0:1 на Анфийлд.

„Доказахме какво можем на Анфийлд, това може би беше най-добрият ни мач от началото на сезона, така че ние можем да удържаме нервите си за големия сблъсък”, заяви Геретс.

„Ливърпул изглежда не е играе по най-добрия начин, когато се изправя срещу нас. Може да бъде бедствие за Ливърпул, ако те не успеят да се класират, но за нас също ще бъде катастрофа, защото сме толкова близо.”

„Ливърпул е опитен отбор и без съмнение на хартия те са фаворитите, но от друга страна мачът не се играе на хартия, а ние играем у дома”, каза белгийският наставник, загатвайки за огромната подкрепа, която Олимпик Марсилия ще получи от феновете на Велодром.