Бившият английски национал Пол Гаскойн за пореден път бе откаран по спешност в болница заради своя алкохолизъм. Малко след това сестрата на Гаскойн – Ана – отправи апел към феновете на легендата да не му купуват алкохол, независимо колко му симпатизират. „Вие го убивате с това милосърдие,” заяви Ана Гаскойн.

41-годишният някогашен футболист от години се бори с алкохолизъм, наркозависимост, булимия и депресия. В събота той припадна на една от най-оживените метростанции в Лондон и не успя да се изправи без чужда помощ. След кратка свада с полицаите, опитали се да се намесят, той бе настанен в инвалидна количка и откаран в спешното отделение на Университетската болница. Веднъж стабилизиран обаче, Гаскойн веднага пожелал да бъде изписан.

Ана Гаскойн се изправи след това и помоли пред медиите брат й да бъде вкаран отново в лудница и отправи апел: „Умолявам приятелите му и непознатите да не му дават да пие. Ако ви предлага пари, пак не му давайте. Хората харесват Пол. Той е герой и все иска да го почерпи, разбираемо е. Но онова, което не знаят е, че всеки, който му купува питие, допринася за по-бързия му край. Моля, престанете. Оставете го на мира. Никога не съм го виждала в толкова лошо състояние, както сега. Никога. Достигна връхната си точка. Омъжвам се през октомври и искам да го видя там, когато вървя към олтара. Но не мисля, че ще издържи, ако продължава в този дух и ако не получи помощта, от която така се нуждае.”