Днес започна предварителното разследване по случая със самоубийството на Гари Спийд, като стана ясно, че дни преди смъртта си бившият мениджър на Уелс си е писал с жена си, „като е споменал отнемане на собствения си живот“.

Бившият футболист се самоуби в дома си през ноември, а тялото му бе открито от съпругата му. Дознанието стартира малко след смъртта му, но впоследствие бе отложено. Тогава бе записано само, че Луис Спийд е открила трупа на съпруга си малко преди 7 сутринта на 27 ноември, и се е обадила на Бърза помощ.

Полицията нито за момент обаче не обяви смъртта за подозрителна. По тази причина, и заради огромната скръб на цяла футболна Великобритания, властите отложиха дознанието, но то вече ще се проведе.

Днес г-жа Спийд разкри пред разследващите власти, че си е писала с бившия си мъж дни преди той да отнеме живота си. Той е говорил за самоубийство, но в крайна сметка го е „отхвърлил“, като е споделил, че е „развълнуван“ за бъдещето със съпругата си и двата си сина, пише Independent.

Дамата разкри още, че Спийд е говорил за „хубавите“ и „лошите“ моменти, като е продължил с това, „колко са важни момчетата им“ и как „трябва да се гледа напред“.

Г-жа Спийд призна, че е разменила „думи“ с бившия си съпруг вечерта преди да бъде намерен мъртъв. Те са били и на парти в техен приятел.

„Разхождахме се в къщата и си говорихме за дреболии“, каза още г-жа Спийд пред дознанието.