Футболистът на Съндърланд Крейг Гарднър изрази мнение, че новият мениджър на клуба Паоло Ди Канио вече се е превърнал в легенда. Причината е страхотната победа с 3:0 срещу Нюкасъл на „Сейнт Джеймсис Парк“, което увеличи шансовете на отбора за оцеляване.

Гарднър пропусна мача заради наказание, но остана впечатлен от влиянието на Ди Канио, който замени на поста Мартин О'Нийл.

„Очевидно, когато нов мениджър дойде, всеки иска да го впечатли, всеки повишава работоспособността си, наистина всеки“, заяви Гарднър.

„Той свърши много тактическа работа на тренировъчното игрище. Той се превърна в легенда за една нощ, след като спечели дербито. Феновете го обичат, играчите го обичат и да се надяваме, че ни предстоят добри времена.“

Гарднър наблюдава мача от сектора за гости и сподели, че чувството е било много добро. „Да бъда там с феновете и да пея с тях, наслаждавайки се на атмосферата и ходейки в съблекалнята, наслаждавайки се на тази атмосфера от това да бъда с феновете и после да бъде с играчите. Това бе брилянтен ден не само за мен, а за всички във футболен клуб Съндърланд.“