Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани смята, че Роналдиньо ще предпочете да премине в Милан, въпреки изгодните оферти от Англия.

Челси, Манчестър Сити и Милан са трите отбора, които се борят за подписа на бразилската суперзвезда. Рони бе преследван от контузии в последния сезон и загуби мястото си в Барселона. Сега той търси свеж старт, за да си върне формата, която го направи Най-добър футболист в света в две поредни години.

Въпреки че двата английски клуба имат по-добри финансови възможности, Галиани смята, че „кариоката” ще предпочете офертата на Милан.

„Мисля, че Роналдиньо е поставил Милан начело на своите желания, въпреки парите на Челси”, заяви Галиани.

„Трябва да видим колко ще бъде финалната трансферна цена и сумата, която той ще иска при подписване на договора. Аз обаче не мога да обещая нищщ на феновете”.

„Във всички случаи в атака вече имаме Марко Бориело, Филипо Индзаги, Кака, Алешандре Пато. Ако успеем да вземем още някой ще е добре, ако не – ще останем, както сме сега. И така сме конкурентноспособни”, обясни босът на „росонерите”, който се извини за малкото финансови ресурси, с които клубът разполага за трансфери.

„Не съм щастлив, че не правим трансфери. Аз също съм фен, но сделка ще има само при правилните условия”.

„Играчи, които излизат по 20 милиона евро на година не са подходящи за финансовото състпояние на италианските отбори”, допълни Галиани.