Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън се включи в дебата за футболистите, използващи социалната мрежа "Туитър", определяйки я като "загуба на време".

Шотландецът коментира конфликта в сайта за микроблогинг между Уейн Рууни и фен на Ливърпул, които взаимно се заплашваха. Нападателят на Англия успя да влезе в спор и с журналиста Пиърс Морган, заклет фен на Арсенал. По-рано през сезона пък Дарън Гибсън си направи профил в сайта, само за да го затвори малко по-късно, след като бе доста псуван от феновете на собствения си тим.

"Става дума за отговорност. Мисля, че играчите са отговорни за действията си, за това, което казват в "Туитър". Не го разбирам. Нямам време за това", сподели Фърги. "Има милион други неща, които могат да се правят. Да отидеш в библиотека и да четеш книга. Каква загуба на време. В момента обаче всеки иска да е в "Туитър. Не го разбирам, но това е нещо, което следим, тъй като може да има последствия, а ние не искаме това", продължи специалистът. Според него "Туитър" не е по-близък начин за връзка между играчите и феновете.

"Стига и само да играеш добре", каза 69-годишният тактик. Междувременно, Фърги добави, че все още има шансове Пол Скоулс да остане в тима и догодина, вместо да се откаже след края на сезона.

"Не мисля, че срещата с Блекпул ще бъде последната му на "Олд Трафорд. Ще го обсъдим и надявам се, че ще го окуражим да остане още една година. Ще говорим в края на сезона", завърши Фъргюсън.