Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън сподели, че му се иска да е привлякъл Карлос Тевес още преди 12 месеца.

Сагата около трансфера на аржентинеца на „Олд Трафърд” приключи в петък, когато той най-накрая успя да подпише договор за две години. Това се случи близо година, след първия опит на Фъргюсън да вземе нападателя при себе си.

Фърги заяви днес: „През тази година в Уест Хем, Тевес доказа, че е един от най-добрите футболисти в света. Всеки път, когато го гледах да играе за Уест Хем, си мислех, че е трябвало да го привлека по-рано. Но тогава имаше твърде много усложнения.”

Шотландският мениджър в крайна сметка успя да добави името на Тевес към останалите нови попълнения на „червените дяволи” – Оуен Харгрийвс, Нани и Андерсон.

„Мисля, че и четирите попълнения ще си паснат на мястото,” коментира още Фъргюсън. „Ние знаехме отдавна, че Харгрийвс ще дойде при нас. Надявахме се да стане още миналия юни, след това през януари, но в крайна сметка приключихме въпроса едва този май. Решенията за Нани и Андерсон взехме бързо. Съзряхме възможността в техните договори и не бяхме готови да чакаме.”