Алекс Фъргюсън, мениджър на Манчестър Юнайтед, вярва, че Уейн Рууни е разбрал грешката си, когато е пожелал да напусне 18-кратните шампиони на Англия миналия месец. Броени дни след като заяви, че иска да бъде трансфериран в друг клуб английският национал подписа нов 5-годишен договор с Юнайтед.

"Човек не е длъжен да обръща внимание на всички съвети, които чува. Някои млади хора обаче слушат и лошите съвети. Агентът на Уейн Рууни, който не е някой от най-известните хора, очевидно е посъветвал футболиста да поиска трансфер в друг клуб. Когато видя реакцията на футболната общественост и на публиката на Юнайтед Уейн бързо разбра, че е направил грешка. Няма нищо лошо, когато разбереш грешката си. Уейн показа това, подписвайки нов договор", заяви Фъргюсън, който е специален гост на конференция в Катар.

"Може би Рууни трябваше да послуша някой по-добър съвет, не този, който му дадоха. Сега най-важното е той да възвърне добрата си форма", каза още шотландският специалист, цитиран от БТА.

Както е известно през последната седмица Рууни тренира в САЩ, но вече отново е в Англия. В четвъртък или няколко дни по-късно треньорското ръководство на Манчестър Юнайтед ще обяви дали Рууни се намира в добра форма.

Заради скандалите около личния живот на Уейн Рууни 25-годишният нападател загуби добрата си форма, която демонстрираше миналия сезон. Английският национал страдаше и от контузия в глезена, а ръководството на Манчестър Юнайтед го изпрати да тренира в САЩ с представители на световния концерн за спортни стоки Найк.

"Рууни се е справил добре в Орегон, но имам нужда да го видя по време на тренировка. Ще го гледам отново, когато се върна в Англия", добави Алекс Фъргюсън.