Сър Алекс Фъргюсън предупреди своите футболисти за класата на Франческо Тоти.
„Той е един от най-важните футболисти на Рома”, заяви шотландецът в отговор на въпрос кои са силните страни на италианците.

„Ние сме подготвени за двубоя и Рома няма с какво да ни изненада. Въпреки това ние в никакъв случай не подценяваме този мач. Аз съм твърде стар за това, не мога да си позволя да подценя нито един отбор.”

Ключът към успеха в този ¼-финален сблъсък може да се окаже гол на чужд терен .

„Трябва да вкараме срещу Рома”, продължава шотландецът, ”Знам, че Лион игра по-добър футбол в първия двубой, но 0:0 е много коварен резултат.

„Ние имахме подобна ситуация преди няколко години, когато направихме 0:0 с Реал в Мадрид,но след това бяхме нещастно отстранени”

За успешното представяне Фъргюсън разчита на двете звезди на отбора- Кристиано Роналдо и Уейн Рууни, въпреки че представянето на двамата в Шампионската лига не е толкова добро, колкото в Премиършип.

Рууни не се е разписвал в най-комерсиалния турнир от дебюта си през 2004, а Роналдо дори няма отбелязан гол.

„Не знам на какво се дължи това, че и двамата не вкарват в Европа. Може би на факта,
че са млади играчи и все още не могат да свикнат с по-различната игра в Шампионската лига. Въпреки това аз не се притеснявам за тях”, допълни Фъргюсън.

„ Умението на Уейн да вкарва голове и да помага на отбора в трудните моменти е страхотно,а Кристиано е най-добрият играч в света в момента”.