Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е убеден, че индивидуалните награди, които получава Кристиано Роналдо, няма да го променят.

Крилото на Юнайтед спечели приза за Играч на годината, както и за Най-добър млад футболист в Англия на церемония късно снощи в Лондон.

Роналдо е първият играч за последните 30 години, който получава и двете отличия в един сезон, в който отбеляза 21 гола и оглави възхода на Манчестър към требъл.

Приносът му бе изтъкнат от Фъргюсън, който заяви, че не очаква никаква промяна в отношението на Роналдо след получаването на всички похвали и награди този сезон.

„Той е фантастичен. Напредъкът му и развитието му са фантастични,” каза Фърги на церемонията. „Мисля, че в този момент, той е най-добрият играч в света.”

„Лесно е един мениджър да хвали футболистите си, но той получава признание от всички.”

„Понякога за младите играчи е по-трудно да се справят с това напрежение, което идва от похвалите, но той е много уравновесен и знае точно как да запази баланса си.”

„Той се справя по отличен начин с всичко, с целия успех. Само специални младежи могат да го сторят. Както знаем, често успехът променя младите играчи. Но той не промени Кристиано. Той тренира всеки ден, всеки ден работи здраво, за да достигне най-доброто ниво, на което е способен.”