Кристиано Роналдо изрази задоволството си след спечелването на приза за Играч на годината от Асоциацията на професионалните футболисти.

На специална церемония в Лондон снощи 22-годишният португалец взе отличието и за Най-добър млад играч, като така стана първият играч, получил и двете най-ценни награди в един сезон от 1977 насам, когато Анди Грей стори това.

„Спечелването на тези награди е голяма чест за мен. Много съм горд. Моите колеги са гласували за мен. Това е фантастично, доколкото другите играчи си дават сметка за цената на останалите футболисти”, заяви Кристиано Роналдо след края на церемонията.

„Ще продължа да работя над себе си и да подобрявам своята игра. Такива награди ми дават мотивацията да продължа”, допълни още португалецът.

„Вече съм по-зрял на терена, а и мисля, че играя по-добре. Също искам да отбележа, че съм във великолепен отбор, който много ми помага. Когато тимът ти побеждава, е лесно да получиш увереност. Все още съм млад и има много време, за да прогресирам”, каза още Кристиано Роналдо.