Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън призова критиците на Уейн Рууни да го оставят на мира.

Нападателят на „червените дяволи” бе унищожен от медии и фенове след посредственото представяне на английския национален отбор срещу Израел и Андора. Рууни не се е разписват с екипа на „трите лъва” от 2004 година.

Фъргюсън обаче смята, че Рууни просто се е превърнал в изкупителна жертва. Босът на Юнайтед заяви: „Не можете да хвърляте цялата отговорност върху един играч, както стана с Уейн. Според мен целият отбор на Англия не играе добре. Няма съмнение в това, и смятам, че всеки ще го признае.”

21-годишният Рууни дори влезе в пререкание със селекционера Стив МакЛарън след мача с Израел. Положението се влоши след гостуването на Андора, когато нападателят отново не успя да вкара гол, а освен това си изпроси жълт картон, който го изхвърля от следващата евроквалификация срещу Естония.

Въпреки това Фъргюсън е убеден, че Рууни ще отвърне на критиците си и срещу Блекбърн ще се справи добре.

„Той винаги играе с ентусиазъм, за него не е проблем да играе много мачове. Трябва да се опитваме да му помогнем да се развива. Той може да играе всеки ден, ако това се иска от него. Той е силен като бик,” каза шотландският мениджър.