Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън нападна звездата на своя тим Кристиано Роналдо, след като последният бе изгонен заради удар по противник без топка.

Португалското крило удари с глава Ричард Хюз от състава на Портсмут и пое към съблекалните в 85-та минута.

„Червените дяволи” не успяха да спечелят във втори пореден мач и вече са на четири точки зад основния претендент за титлата Челси. Сега те ще трябва да се оправят без Роналдо, както и без контузения Уейн Рууни в неделното градско дерби със Сити.

Фъргюсън заяви: „Кристиано е виновен, защото се остави да попадне в капана. Подобно нещо вече му се е случвало и сега отново стана. Гледах повторенията, които не бяха много ясни, но моето мнение е, че той бе провокиран и се поддаде.”

„Кристиано трябва да си припомни, че е по-добър играч от останалите и трябва да действа спокойно,” смята Фърги.

Шотландският мениджър също твърди, че реферът Стив Бенет е показал червен картон на Роналдо с огромно удоволствие, и не е успял да защити Карлос Тевес, който дебютира успешно снощи.

Фъргюсън даде и доказателство: „Същият рефер го изгони и срещу Манчестър Сити и му достави удоволствие да го стори отново. Сега Роналдо ще е пропусне три мача, което е голям проблем за нас. Ще трябва да излезем в дербито със Сити без Кристиано и Уейн, но успокоението е, че имаме Тевес за 90 минути, той е просто фантастичен. Реферът обаче можеше да бъде по-стриктен към нарушенията, които се правеха срещу него. Не мисля, че грубите влизания отзад трябва да се подминават така.”