Алекс Фъргюсън обяви, че едва ли ще се откаже от футбола, дори когато Манчестър Юнайтед спечели Шампионската лига за втори път, тъй като тогава ще заобича работата си още повече.

Шотландецът е амбициран отново да вдигне най-престижния клубен трофей в света след 1999 година, когато червените дяволи драматично победиха Байерн Мюнхен с 2:1 на финала в Барселона, след като губеха с 0:1 секунди преди края на 90-те минути.

През този сезон пътят на Манчестър Юнайтед към отличието ще започне с мачове срещу Рома, Спортинг и Динамо Киев, които се паднаха в групата на англичаните на жребия вчера.

„Когато гледам имената на другите отбори, които спечелиха трофея, не мисля, че те бяха по-добри от нас през последните години”, каза сър Алекс.

На въпрос дали ще се откаже, ако триумфира отново в Шампионската лига, той отговори:

„Трудно е, защото сега се наслаждавам на работата си, а вероятно ще и се наслаждавам още повече, ако спечеля отново. След като спечелихме европейската купа си мислех, че това е точният момент да си тръгна.”

„Едно от нещата е, че не искам да оставя Юнайтед с лош отбор. Когато евентуално си тръгна, искам да им остава наистина добър отбор, защото това е велик клуб.”

„Времето за отказване за мен ще дойде, ако изгубя моята енергия и здравето ми се влоши. До този момент обаче се чувствам добре.”

Алекс Фъргюсън е начело на Манчестър Юнайтед от 21 години и е най-успешният наставник в историята на клуба.