Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън се обяви за радикални промени в програмата на Премиършип. Според специалиста, в Англия се нуждаят от прекъсване през зимата, за да могат играчите и отборите да се представят на ниво в останалите международни турнири.

Шотландецът смята, че изтощителният сезон, особено по Коледа, е основната причина играчите да са „изцедени” по време големите турнири.

„Футболната асоциация трябва да създаде най-добрите условия за доброто представяне по време на световното първенство”, сподели треньорът по време на пресконференция в САЩ.

Сър Алекс Фъргюсън си дава сметка за естеството на футбола и нуждата по телевизията да бъдат предавани мачовете всяка седмица, но въпреки това е категоричен, че трябва да има зимна пауза в Англия.

„Те трябва да осъзнаят, че отивайки на световно първенство, изпращат отбора си в неизгодна ситуация. Английският сезон е изтощителен. През декември обикновено играем между осем и девет мача, в най-лошото време на годината”, добави Фъргюсън.