Играхме като шампиони, не загубихме вярата в себе си, сподели мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън след успеха с 4:2 над Уест Хем в драматичен двубой от Висшата лига.

Уейн Рууни вкара хеттрик за гостите, които губеха с 0:2 на почивката, а едно попадение добави Хавиер Ернандес. Така тимът продължава да гони титлата в Англия и задържа първото място в класирането.

„Помислих си, че днес играхме като шампиони. Стояхме с високо вдигнати глави, не загубихме вяра в способностите си и това бе много ободряващо. Това не бе гостоприемен стадион – Уест Хем се бори за оцеляване и загубата може сериозно да ги затрудни. Но ние трябва да си вършим работата", сподели Фъргюсън.

Междувременно, наставникът на домакините Аврам Грант обвини слабата защита за обрата на Юнайтед. "Беше разочароващо, защото водехме с 2:0 на почивката и играехме добре, но не се защитавахме както трябва през втората част. Оставихме им много място. Те са Манчестър Юнайтед, играят добре, когато им дадеш празни пространства", сподели спецът.

Двата гола за неговия тим вкара Марк Ноубъл от дузпи. Интересен бе и случаят, при който Неманя Видич не бе изгонен за фаул срещу Демба Ба, когато получи само жълт картон, въпреки че бе последен в отбраната на своя тим.

"Видич можеше да бъде изгонен за това. Имаше късмет. Щеше да е тежко, но той можеше да бъде изгонен", призна Фърги.

"Видич бе последният човек, така че ако е фаул, трябва да бъде изгонен. Трябва да гледам положението отново", добави Грант.