Уейн Рууни вкара хеттрик, а Хавиер Ернандес се разписа веднъж за пълния обрат на Манчестър Юнайтед при гостуването на Уест Хем. В мача от 31-ия кръг в Англия на „Ъптън Парк” „чуковете” сензационно поведоха с два гола, но „червените дяволи” успяха да вземат трите точки след успех с 4:2.

 

Българският нападател на Юнайтед Димитър Бербатов се появи в игра в средата на второто полувреме, но не успя да се разпише във вратата на лондончани.

 

Домакините поведоха в резултата с 2:0 след по-малко от половин час игра, след като получиха правото да изпълнят на два пъти дузпи.

 

Първо, в 10-та минута Патрис Евра игра с ръка в наказателното поле пред Томаш Кушчкак и главният рефер отсъди дузпа. Марк Нобъл бе точен след това за 1:0.

 

 

След доста спорна ситуация дойде и втората дузпа за домакините. В 25-та минута Неманя Видич спъна Карлтън Коул на границата на наказателното поле, и последва нова дузпа. Останаха сериозни съмнения обаче, дали нарушението не е било извън полето. Отново Нобъл застана зад топката и вкара за 2:0.

 

До края на полувремето селекцията на сър Алекс Фъргюсън не успя да стори почти нищо стойностно пред вратата на Робърт Грийн, с изключение на един сериозен пропуск на Парк Джи Сунг.

 

На почивката, Фъргюсън пусна в игра втори нападател в лицето на Хавиер Ернандес. Той замени Патрис Евра. Мексиканецът раздвижи играта на гостите, но отново те не можеха да стигнат до гол.

 

Последва нова смяна в състава на Юнайтед. В 64-та минута Димитър Бербатов замени Парк. В 69-та минута българинът направи страхотен пробив по лявото крило, премина елегантно бранител на „чуковете”, навлезе в наказателното поле, пробва изстрел по земята от малък ъгъл, но Робър Грийн изби в корнер. В 76-та минута пък Берба отново добре пое, обърна се и от границата на наказателното стреля, но Грийн отново спаси. Това бяха и по-сериозните ситуации, от които българинът не можа да се разпише.

 

Секунди след смяната на Бербатов падна и първото попадение във вратата на Уест Хем. Рууни изпълни страхотно пряк свободен удар от около 20-ина метра, за да вкара за 1:0.

 

Английският национал се разписа отново в 73-та минута и изравни за 2:2. Той получи топката от Антонио Валенсия в наказателното поле, след което от точката на дузпата реализира.

 

Пълният обрат за „червените дяволи” дойде в 79-та минута, когато те получиха право да изпълнят дузпа. Матю Ъпсън игра с ръка в наказателното поле след центриране на Фабио. Рууни застана зад топката, за да оформи своя хеттрик.

 

В 84-та минута точен бе и Хавиер Ернандес. Бербатов пусна към Райън Гигс, той стреля, а мексиканецът отблизо бутна топката, за да вкара за крайното 4:2.

 

Така, след успеха Юнайтед продължава да води на върха в Англия с 66 точки, на 8 пред втория Арсенал. Уест Хем пък е на 18-то място с 32.


szólj hozzá: We1-0Ma
szólj hozzá: Wh2-0Ma
szólj hozzá: Wh2-1Mu
szólj hozzá: Wh2-2Mu
szólj hozzá: Wh2-3Mu
szólj hozzá: Wh2-4Mu