Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън нападна Арсенал в деня преди мега-дербито на Острова, заради цените на билетите за „Емирейтс стейдиъм”. „Топчиите” имат пропуски по 94 паунда, а в сравнение най-скъпите в Манчестър са по 44.

Фърги заяви: „Цените в Арсенал и Челси са невероятни, почти двойни на нашите. Смятам, че спортният министър може да се занимае с този въпрос. Мисля, че е нечестно и несправедливо. Министърът е в Лондон, така че съм убеден, че знае къде са Арсенал и Челси. Така че знае и цените на техните билети.” Това обръщение срещу министъра Джери Сътклиф, който нападна Юнайтед за високите цени, които искат за билети.

„Дали той е фен на Юнайтед? Не знам, но няма да се върне тук скоро,” пошегува се сър Алекс и добави: „Може да отиде и да гледа ФК Юнайтед.” Това е аматьорският тим, създаден от фенове при преминаването на клуба в ръцете на Малкъм Глейзър.

Сътклиф също така критикува и заплатите на футболистите, а Фъргюсън заяви по въпроса: „Трябва да се гледа в перспектива. Има и тенисисти и играчи на голф, които също печелят невероятни пари. Това също ли е неправилно? Съгласен съм, че има случаи, в които играчите получават твърде много. Но съм сигурен, че има и тенисисти, които получават страхотни суми от спонсори, а не могат дори да спечелят един турнир.”