Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че няма намерение да се разделя с бранителя си Жерар Пике. Според шотландеца бъдещето на футболиста е на „Олд Трафорд”.

20-годишният защитник отбеляза първия гол за „червените дяволи” при победата с 4:0 над Динамо Киев от Шампионската лига снощи. Младежкият национал на Испания игра под наем в Сарагоса миналия сезон и бе спряган за трансфер през зимния трансферен прозорец.

„Не съм изненадан, че хората се интересуват от него. От Сарагоса се опитаха да го привлекат през лятото, като мога да ви уверя, че предлагаха доста пари за него. Но моят отговор е – не. Бъдещето на Пике е тук”, коментира сър Алекс Фъргюсън.

Пике не получава достатъчно шанс за изява в първия тима на Манчестър Юнайтед, където неизменни титуляри са Рио Фърдинанд и Неманя Видич.

„Жерар разбира чудесно ситуацията. Чакането не е проблем за 20-годишен футболист. Той ще има достатъчно възможности да играе. Ще получава шанс, когато някои от футболистите има нужда от почивка. Мога да го използвам също и като полузащитник, както и в дясната зона на защитата”, каза още Фъргюсън.