Въпреки че е най-комерсиалният футболист в света, Дейвид Бекъм няма да успее да направи от футбола в един от най-популярните спортове в Щатите, това твърди бившият му мениджър в Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън.

 

Според сър Алекс Бекъм ще бъде просто поредният играч в плеядата популярни футболисти играли в САЩ, които няма да променят нагласата на американците, твърдо да предпочитат бейзбола, американския футбол и баскетбола пред футбола, който отвъд Океана е назован с името „сокър”.

 

„В края на 70-те години бях в Америка с Абърдийн и там бяха момчета като Теофило Кубилас и Питър Шилтън” – каза Фърги – „Преди това там бяха Пеле, Кройф, Бекенбауер.”

 

„Отиването там е трудно за Дейвид, не знам какво въздействие би могъл да окаже той. Самият Дейвид Бекъм не може да промени цяла една страна. Трудно е заради размера на държавата.”

 

„В европейския футбол и по-специално в британския, може да се пътува лесно. Ако ти си в Бостън и трябва да отидеш в Лос Анжелис, това е шестчасов полет. Привържениците не пътуват, така че липсва враждата между феновете. Би трябвало да се направят региони, но там няма достатъчно силни отбори за четири първенства.”

 

„В Щатите има много деца, които тренират футбол и след това няма къде да отидат. Най-добрите американски играчи отиват в Европа твърде рано, като Брад Фридел, МакБрайд и Демпси във Фулъм. Така че ситуацията не помага на американската игра.”