Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че традиционната „Голяма четворка” е вече нещо от миналото, особено след като се вземе под внимание какъв напредък правят някои отбори в лигата.

Шотландецът, който спечели в неделя първия си трофей за сезона следе успеха над Челси в мача за "Къмюнити Шийлд", заяви: "Мисля, че новия сезон ще бъде доста вълнуващ. Тук обаче вече не става въпрос само за т.нар. „Голяма четворка”. Премиършип е вече едно голямо бойно поле, което е хубаво нещо. Страхотно е, че вече има тимове, които може би преди не са си и помисляли, че може да спечелят трофей".

Фърги похвали специално боса на Евертън Дейвид Мойс, заявявайки: "Аз съм сигурен, че Тотнъм ще започне сезона с много по-силна вяра в себе си, след като спечели място в Шампионската лига. Те се установиха и ще продължат да прогресират. Ливърпул се регрупираха добре при новия мениджър и аз смятам, че Евертън също изглеждат доста добре. Дейвид Мойс има почти един и същ състав от две, три години насам, а освен това успя да запази Кейхил и Артета, играчи с прекрасни качества. Миналия сезон те имаха доста състезатели с травми, като Артета и Фил Ягиелка. Всички обаче сега са налице, а освен те това взеха няколко нови играчи. Мисля, че този път Евертън ще бъде много, много силен отбор. След това, тук са и Арсенал, а с този състав, човек очаква те да са на върха. Основният им човек е Сеск Фабрегас, защото той е уникален играч, а освен това остава в клуба".

Мениджърът на Юнайтед обаче не спомена градския съперник Манчестър Сити, който взе най-класните попълнение от всички елитни английски тимове през този трансферен прозорец.