Звездата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд изрази голямото си желание най-накрая да играе на финали на Европейско първенство.

Бранителят е играл в заключителните фази на Световните първенства през 1998, 2002 и 2006 година, но все още е не играл на Европейско първенство.

„Много искам да играя на Евро 2008. Трябва да отметна и това постижение в моя списък с цели, след като вече се подвизавах на три Световни първенства. А защо не и да спечелим надпреварата на Стария континент”, пожела си защитникът на „червените дяволи”.

„Ако погледнем имената в националния отбор на Англия – те всичките са на големи футболисти, които ще представят, надявам се, най-доброто от себе си в заключителните срещи от квалификациите. Така правят лидерите, но ние сме длъжни да излезем като един отбор, а не като индивидуалности”, коментира той.

„Последният път победихме Русия при това убедително с 3:0, в момента сме набрали скорост, вкарваме попадения, не инкасираме такива в нашата врата, така че излизаме в Москва в отлична форма – няма по-подходящ момент от този. Доста сме уверени във възможностите си. Разбира се не трябва да си правим никакви илюзии – мачът в сряда ще е доста труден. Очаквам да ни натиснат още от началото”, каза още Рио.

„Ако им предоставим инициативата – време и място да разгърнат играта си, това наистина ще ни навреди. Не бива да го допускаме”, завърши Фърдинанд.