Асоциацията на професионалните футболисти в Англия (PFA) призова всички свои членове да прекратя използването на профилите си в социалните мрежи в петък. Този акт на обединението е замислен като стъпка в битката срещу расизма във футбола.

Кампанията ще бъде брандирана с хаштаг #Enough (#Достатъчно – б.р.) в опит да се увеличи натиска върху компаниите, управляващи социалните медии, и футболните власти. Идеята е да се вземат по-сериозни мерки срещу расистките обиди.

Всички футболисти са окуражени, но не и задължени, да не използват по какъвто и да е начин своите канали в мрежата между 9 часа местно време на 19 април (петък) до 9 часа на 20 април (събота).

Футболистът на Тотнъм Дани Роуз ще бъде един от флагманите в кампанията. „Не искам нито един бъдещ футболист да изживее нещата, през които аз преминах в хода на кариерата си”, заяви 28-годишният английски национал. „Колективно ние просто не желаем да оставяме всичко да се размине, докато се прави твърде малко от футболните власти и компаниите, стоящи зад социалните мрежи, по отношение защитата на футболистите от подобни отвратителни обиди”, добави Роуз.