Във футбола често избухват скандали по оста наставник-играч. Обикновено старши треньорът решава стартовата единадесеторка, но понякога футболистите отказват да се появят на терена, поради различни причини. За нещастие на клубовете, често тези откази стават публично достояние.

Представяме Ви няколко известни футболисти, решили да не се подчинят на своите наставници:

4. Себастиен Скилачи

През 2010 година френският полузащитник играе за Севиля, но е желан от Арсенал. Андалусийският клуб приема офертата на лондончани на стойност 6.5 милиона паунда за футболиста, но държи да го използва в плейофния кръг за влизане в Шампионската лига срещу португалския Брага. Скилачи отказва да излезе на терена, тъй като правилата на Уефа гласят, че даден футболист не може да играе за два клуба в Шампионската лига в рамките на един сезон. Французинът не взима участие, а впоследствие испанският клуб отпада с общ резултат 3:5.

3.  Пиер ван Хойдонк

Престоят на Пиер ван Хойдонк в Нотингам Форест през сезон 1998/1999 е един от най-скандалните в историята на Висшата лига. Холандският национал се превръща за отрицателно време от герой в злодей през 1998 година. Футболистът обявава стачка, отказвайки да играе в мачовете на Нотингам, заради куп неспазени обещания от борда на директорите. Нещо повече: когато се завръща в игра, съотборниците на Хойдонк отказват да празнуват головете му. В крайна сметка мениджърът на тима не го пуска в оставащите срещи на Нотингам, които впоследствие изпадат от Висшата лига, завършвайки на последната 20-та позиция.

2.  Карлос Тевес

Един от най-нашумялите скандали във футбола напоследък бе свързан с аржентинската звезда на Манчестър Сити Карлос Тевес. По време на мач от груповата фаза на Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен, нападателят отказва да влезе на терена, заради скандал с мениджъра на „гражданите” Роберто Манчини. След инцидента, Тевес твърди, че Манчини погрешно е разбрал действията му. В крайна сметка Тевес не влиза в групата в следващите четири месеца, до средата на февруари 2012 година.

1. Димитър Бербатов

Българският нападател Димитър Бербатов се намира в страхотна форма, докато играе за Тотнъм Хотспър. Разбирателството на българина с всички в клуба е отлично, но всяка хубава история има своя край. През октомври 2007 година, Бербатов е оставен на резервната скамейка при гостуването на Нюкасъл. Ядосан, роденият в Благоевград футболист отказва да влезе в игра през второто полувреме. Тотнъм губи двубоя с 1-3, а пет дни по-късно, Мартин Йол е уволнен. Година след този инцидент Бербатов отказва да играе в мач и под ръководството на Хуанде Рамос, заради предстоящия трансфер в Манчестър Юнайтед.