Фулъм победи Волфсбург с 2:1 на своя „Крейвън Котидж” в първи мач между двата отбора от техния 1/4-финален сблъсък в турнира Лига Европа. Лондончани стигнаха до комфортна преднина с два гола, но попадение на Волфсбург в края остави интригата за реванша след седмица.

Първият половин час на мача премина в спокойно темпо, без опасности пред двете врати. В последната третина на полувремето обаче Фулъм натисна своя съперник и на няколко пъти бе близо до гол, като гостите с известна доза шанс се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

Втората част също започна с натиск на лондончани, които в 59-та минута успяха да стигнат до гол. Клинт Демпси даде дълъг пас за Боби Замора, който спокойно овладя топката пред наказателното поле и с много точен удар в долния ляв ъгъл вкара за 1:0.

Попадението пречупи немския шампион, който само четири минути по-късно допусна втори гол, станал след невероятна комбинация на Фулъм. Кончевски проби по лявото крило, надигра Ритер и подаде за Замора. Той пък с гръб към вратата асистира на Деймиън Дъф, който майсторски реализира за 2:0.

В последните десетина минути на мача гостите заиграха по-добре и упражниха натиск пред вратата на Марк Шварцер. Усилията на Волфсбург дадоха резултата в самия край на мача, когато Александер Мадлунг отбеляза ценното попадение, което оставя шансовете на „вълците” за реванша. В 89-та минута Мисимович от корнер направи двоен пас, нагласи си добре топката и центрира отдясно с левия крак в наказателното поле за Мадлунг, който от пет метра засече топката с глава и не остави никакви шансове за стража на Фулъм.

Така в крайна сметка двубоят завърши 2:1 за Фулъм, което оставя интригата за реванша след 7 дни в Германия.