Един от Стюърт Даунинг или Чарли Адам може да бъде включен „на пожар“ в сделката за Клинт Демпси от Фулъм, след като Ливърпул вече ще трябва да се конкурира с Евертън и Астън Вила за подписа на американеца.

От „Анфийлд“ нямат намерение да платят в брой цената, която „котиджърс“ са поставили на звездата си, и няма да увеличават първоначалната си оферта. Предимство за тях е, че договорът на 29-годишният нападател изтича след края на новия сезон, така че лондончани имат сериозен интерес все пак да получат известна сума за него или рискуват да го загубят като свободен агент.

Още една индикация, че Демпси няма да играе на „Крейвън Котидж“ през идната кампания е и фактът, че той не се присъедини към подготвителния лагер на Фулъм в Швейцария.

Мениджърът на лондончани Мартин Йол сам е посочил Даунинг и Адам като варианти за бартерна сделка с доплащане, макар и към момента да не е ясно дали неговият колега Брендън Роджърс ще разчита на двамата. Особено за английския национал Даунинг е малко вероятно да участва в подобна размяна, тъй като за него бе платена солидна сума през миналото лято и въпреки слабата си форма през сезона, той завърши като лидер по асистенции на „Анфийлд“.