Фулъм поднесе сензацията в осминафиналите на Лига Европа, след като изхвърли фаворите Ювентус, след като бе загубил с 1:3 в първия мач.

Възпитаниците на Рой Ходжсън направиха чудото в реванша на Крейвън Котидж и спечелиха 4:1, въпреки че получиха гол още във 2-ата минута, когато точен за бианконерите бе Давид Трезеге.

Домакините не са стъписаха от лошия старт на срещата и успяха да изравнят в 9-ата минута с гол на Боби Замора, който с лекота се пребори с Фабио Канаваро в наказателното поле.

Всичко тръгна с главата надолу за Юве в 28-ата минута, когато Канаваро фаулира откъсващия се Гера и получи директен червен картон.

Окрилените домакини стигнаха до втори гол още преди почивката, а негов автор бе вкаралият и на ЦСКА унгарец Золтан Гера.

Отново Гера направи 3:1 в 49-ата минута. Той вкара от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Диего след центриране на Деймиън Дъф в пеналта.

Въпреки че изравни резултата в общия двубой, отборът на Фулъм продължи да бъде по-активен на терена, искайки да реши всичко още в редовното време.

Триумфалното четвърто попадение за лондончаните падна в 83-ата минута, когато Клинтън Демпси безпощадно засече центриране в наказателното поле в мрежата на ветерана Антонио Кименти за крайното 4:1.

В последните минути Замора изпусна да направи 5:1, а пълното безсилие на Ювентус си пролича в добавеното време, когато бе изгонен и Йонатан Зебина, за да останат италианците с 9 човека.

Така Юве отпадна и от Лига Европа след загуба с 1:4, след като отпадна със същия резултат от Шампионската лига след домакинско поражение от Байерн Мюнхен.

Трябва да се отбележи и че Старата госпожа не може да използва осем от играчите си на мача в Лондон, включително и двамата основни вратари Джанлуиджи Буфон и Алекс Манингер, но това трудно ще послужи за извинение на треньора Алберто Дзакерони.

Фулъм очаква жребия за четвъртфиналите в петък от 14:00 часа, но дори и да не успее да се класира за полуфиналите, клубът от Крейвън Котидж вече празнува най-големия успех на евросцената в историята си.