Уест Бромич Албиън се закотви на последното място в английската Висша лига, като записа четвърти пореден мач без победа в първенството. Днес тимът на Тони Моубри отстъпи като гост на Фулъм с 0:2.

Фулъм бе по-добрият състав на терена и през първото полувреме, но нямаше много голови положения, като играта се накъсваше от нарушения. След почивката домакините започнаха да играят по-креативно, като Анди Джонсън се размина с попадение в началото на частта. Джей Симпсън имаше шанс да поднесе изненадата, като се разпише във вратата на Марк Шварцър, но опитният страж спаси удара му.

Резултатът бе открит след час игра, когато Анди Джонсън намери много добре Боби Замора и нападателят от близко разстояние оплете топката в мрежата.

Именно Джонсън до голяма степен реши нещата в 72-та минута, когато отново в партньорство със Замора направи 2:0. Замора стреля силно, Скот Карсън отрази удара, но топката бе засечена от Джонсън и той нямаше трудности да покачи аванса на Фулъм.

До края на срещата и двата състава се откриха повече, като това доведе до положения и пред двамата вратари, но в крайна сметка не се стигна до гол. Във втората минута на даденото от рефера продължение на мача бе отсъдена дузпа в полза на Уест Бромич, за нарушение на Бреде Хангеланд срещу Роман Беднар. Беднар сам пожела да бие наказателния удар, но Марк Шварцер спаси шута му от бялата точка и така запази крайното 2:0.