Фулъм изненада с идването в България без 10 основни футболисти. На пресконференцията Рой Ходжсън обяви, че четирима са контузени. Това са Марк Шварцер, Пол Кончески, Дани Мърфи и Деймиън Дъф. Освен това Ходжсън каза, че ще даде шанс на футболисти, които не са играли до момента, но в мача срещу ЦСКА ще трябва да се доказват.

В последствие обаче стана ясно, че освен тези четирима играчи, още шестима основни футболисти ги няма в България. Според английските журналисти в Англия са останали норвежецът Бреде Хангеланд, Аарон Хюз, Диксън Етуху, Клинт Демпси, Андрю Джонсън и Боби Замора.

Въпреки това обаче Рой Ходжсън коментира, че отборът не идва като обречен и тези футболисти трябва да покажат, че имат място в първия отбор. „Може и да загубим, но ще се играем добре”, каза Ходжсън. Той заяви още, че за разлика от миналогодишното подценяване на турнира от страна на Астън Вила и Тотнъм, това при Фулъм няма да се случи. „Ако ме питате обаче, какво предпочитам, Фулъм да оцелее във Висшата лига или да вземе Лига Европа, ще предпочета Фулъм да остане във Висшата лига”, каза Ходжсън.

Той допълни, че липсата на толкова много футболисти не би трябвало да окаже влияние върху Фулъм. „Все пак за 112 дни някои от моите футболисти изиграха по 4 мача, като всичките са важни, без да искам да обидя никой, ЦСКА играе по 3-4 важни мача за цяла година, останалите ги печели лесно”, допълни Ходжсън.

Той призна, че помни мачът между Викинг и ЦСКА, в който неговият отбор е загубил с пресилена дузпа.