Уругвайският нападател Диего Форлан посъветва своя съотборник в националния тим Луис Суарес да премине в Манчестър Юнайтед, ако иска да постигне още повече успехи в кариерата си.

34-годишният ветеран започна кариерата си на Стария континент именно в редиците на „червените дяволи“, но е малко вероятно Суарес, който блести за Ливърпул, да се вслуша в думите му. В момента голаджията на „червените“ е лидер при реализаторите във Висшата лига с 29 попадения, а отборът му оглавява класирането и мечтае за първа титла след 24-годишно прекъсване.

На всичкото отгоре преди месеци Суарес подписа и нов дългосрочен договор с мърсисайдци. Въпреки това Форлан не се отказва лесно. „Говорихме с Луис преди няколко дни“, обясни той. „Той ме попита дали трябва да остане в Ливърпул.“

„Единственото, което му казах, е да обмисли за преминаване в Манчестър Юнайтед. Зная, че обича Ливърпул, феновете и града, но смятам, че най-доброто за неговата кариера е трансфер в посока „Олд Трафорд“.“

„Двамата с него сме приятели от дълги години. Противно на това, което си мислят повечето хора, Суарес е възпитано момче, което постоянно иска да се усъвършенства. Той иска да бъде най-добрият. Постоянно поддържаме връзка, без значение дали времената са добри или лоши“, завърши Форлан.