Новото попълнение на Челси Филипе Луис разкри, че не се е нуждаел от много време за размисъл, щом е научил за интереса на английския тим.

Бразилският национал премина на „Стамфорд Бридж“ това лято, след като „сините“ платиха около 16 милиона паунда за него на Атлетико Мадрид. Левият краен защитник има ясна цел пред себе си – да запълни дупката, оставена след освобождаването на Ашли Коул.

„Страхът от промяната винаги съществува, особено когато се справяш добре като мен. Но аз никога не съм преставал да имам амбиции“, коментира Луис.

„Исках ново предизвикателство в живота си и това бе една от главните причини, довела ме до решението да отида да играя в друга страна. Имах и други оферти, но в момента, в който Челси влезе в битката, не му мислих много-много. Те бяха с приоритет.“

„Да работя с Жозе Моуриньо е моя мечта, така че лесно взех решение. Където и да отиде той, става шампион. Това е основният фактор. През последната година не успя да спечели нищо и сега знаем, че очакванията към нас ще са високи. Той е първият, който изисква максимума от играчите. Играх срещу него и знам колко е трудно“, допълни Луис.