Още проблеми в защита се струпаха на главата на мениджъра на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал. Аут за неопределено време ще бъде централният бранител на "червените дяволи" Фил Джоунс. 

Той има травма на пищяла. Поставени са му шини, а естеството на контузията е такова, че предварително не могат да се дават каквито и да било прогнози за периода на възстановяването му. 

"Знаете какво се случи с Фил и че трябва да се възстановява с шини на пищяла. Доста е деликатна тази тема, затова не мога да ви кажа колко време ще съм без него. Може да е и много, може да е и малко", сподели Ван Гаал. 

Защитникът отпадна от днешната дерби-среща с Челси заради този проблем. Ако всичко е наред, той би трябвало да е на линия още в началото на следващия месец, но лекарите ще преценяват какво да се случи с него. 

Иначе поредната травма на Джоунс накара Ван Гаал пак да експериментира в отбрана и за десет мача от началото на сезона той използва седма различна комбинация в центъра на защитата си. Днес там играха Крис Смолинг и Маркос Рохо.