Бившият вече капитан на Астън Вила Гарет Бари стана обект на фенската омраза и се наслуша на обиди по време на снощната контрола на тима с Уолсол (3:2). Универсалният футболист бе заклеймен като Юда от привържениците, след като пожела да напусне клуба, за да премине в Ливърпул или друг голям отбор. Той остана на терена 60 минути по време на спаринга и непрестанно бе освиркван и плют.

Самият Бари вероятно не бе очаквал да облече отново екипа на Вила, след като бе глобен заради изригване срещу мениджъра Мартин О`Нийл, обвинявайки го, че проваля трансфера му в Ливърпул. След като изтърпя и две седмици санкция, той бе принуден да излезе очи в очи с феновете и да понесе гнева им, още от мига, в който се появи от тунела.

27-годишният Бари извървя доста дълъг път за кратко време – той носи капитанската лента на Англия на 1 юни, а снощи игра „наказан” във втория състав на Астън Вила.

Титулярните играчи на О`Нийл, сред които българинът Стилиян Петров, получиха почивка.

Не е ясно какво ще се случи, ако Гарет Бари не получи мечтания трансфер и му се наложи да остане на „Вила Парк”. А това не е невероятно, тъй като засега Ливърпул не може да изпълни условията на тима от Бирмингам за трансферната сума на полузащитника.